Lokalnytten

Troelstrup - Gammelstrup - Tønning -Træden

ÅRGANG 16 - JUNI - 2007

     
 

Spoon – sushi og cocktails

Anders fortæller om en tur til Spoon i Horsens arrangeret af det ”kendte” firma Østbirk Events:

Det var en lørdag i midten af april. Vi havde været i haven (hvem frygter ikke den) og jeg tænkte, at vi trængte til at opleve lidt. I samarbejde med Østbirk Events besluttede jeg at vi skulle på  Spoon , en relativ nyåbnet sushi og tapas restaurant i Horsens, hvor der samme aften var cocktailsmagning. Sushi og cocktail, serveret af tre cocktailpiger, som havde været på kursus hos en mellemamerikansk cocktailmixer med stort internationalt ry, der var ikke noget at betænke sig på.

Dem fra Østbirk sagde, at jeg kunne få det lidt billigere, hvis jeg ville reklamere lidt for dem. Men hvad med kvaliteten spurgte jeg, det er min kæreste kvinde jeg inviterer ud så …. "Den er fuldstændig i top", blev jeg lovet, "vi sørger som sædvanlig for, at der sker ting, som skaber stemning og gør aftenen uforglemmelig."

Jeg gik ud i haven og sagde, at jeg havde bestilt bord på Spoon klokken halvotte, så det var bare med at blive færdig i højbedet og få hestene fodret. Lidt over syv kørte vi ud af Træden i vores bo- og sovebil, så kunne vi altid overnatte, hvis det nu skulle gå hen og blive sjovt. Man ved aldrig, når det er Østbirk Events, der står for det. For at starte godt op, kørte vi så ud over Slaggård Banke og forbi Julianelyst. "Det er sådan en køn tur til Horsens," havde dem fra Østbirk sagt.

Lidt over halv otte stod vi foran Megascope, den nye biograf i Horsens, og ganske rigtigt, der var Spoon lige inden for døren. Vi gik ind. Der var mange ledige borde, og vi henvendte os til en af tjenerne, da vi havde stået lidt. Det var jo ikke lige til at vide, hvilket bord der var til os? Hun sagde at vi ville blive seatede om lidt, og gik så hen til anden og spurgte, om han ville seate os. Det ville han vist godt, men der gik en fem ti minutter uden at der skete noget, så vi spurgte hende igen, om de havde et bord, hun spurgte så videre, om han var klar til at seate os. Så blev vi seatet, helt ude ved vinduet med udsigt til åen, Bilka, Harald Nyborg, Kvik og alle de andre farvestrålende butikker, der ligger i området.

Så ventede vi, og så kom der menukort, vi var hurtige til at bestille en masse forskellig sushi og et glas hvidvin, som tjeneren sagde var god. Hun sagde endvidere, at vi ville få en starter , og det var jo fint. Så fik vi vin og vand. Vinen var god og vi var sultne, og starteren kom ikke. Efter en lille halv time skete der pludselig noget, vi fik starter og forret indenfor 5 minutter. Vi var nu blevet noget oplivede af at få lidt mad og noget vin, og pludselig kom cocktailpigerne. De var i kjoler med store røde bælter og flotte røde sko. Omkring klokken godt ni sagde vi til tjeneren, at vi var kommet halv otte, og var noget sultne efter en lang dag i haven, og egentlig trængte til lidt mere en starteren og forretten. Hun mente, at det var fordi vi så søde ud, at de havde glemt os (jeg tænkte det bliver dyrt når Østbirk sender fakturaen). Hun ville da godt kigge ude i køkkenet og se om vores bestilling skulle være lavet. Få øjeblikke efter kom hun ind med en masse lækker sushi, og vi bestilte mere vin og spiste og hyggede og glædede os, sushi smager ekstra godt, når man har fået skærpet appetitten en halvanden times tid. Da den værste sult var stillet, kiggede vi lidt rundt, og der var ikke så meget gang i den. Der kom nogle af cocktailpigernes venner, og de snakkede om, at der måske kom lidt flere. Cocktailpigerne selv drak kaffe i baren og så ud til at kede sig bravt. Vi blev enige om, at Østbirk Events som sædvanlig havde fuldstændig styr på det. Der skulle nok komme gang i cocktailfesten, men først når vi var gået.

Klog af erfaring, ville vi ikke vente på regningen, men gik til baren for betale. Tjeneren kunne ikke det der med chip, men han kunne trække ledningerne ud af betalingsmaskinen og se noget forvirret ud. Jeg fortalte ham om dengang, vi havde været med Østbirk Events i Ebeltoft og havde ventet 2½ time på en frokost, for slet ikke at snakke om dengang vi var i Paris, og de havde hyret et busselskab, som formåede at forlænge køreturen med 4 timer i Belgien og smadre bagenden af bussen, mens vi sad og så Mr. Bean. Eller dengang vi skulle til Berlin, og de havde sendt bussen til Le Mans og vi stod 16 mennesker kl. 6.30 og ventede. Jeg tænkte at han måske ville blive beroliget af at høre, at det hele var planlagt af et proffessionelt firma. Han spurgte forpint, om vi havde nogen kontanter, og jeg tænkte på, om vi skulle prutte om prisen, men det var vist ikke indlagt i den event.

Efter endnu en oplevelse udover det sædvanlige, bliver man helt i tvivl om Østbirk Events kun er et fantasifirma indenfor oplevelesøkonomi, eller om de virkelig sender en faktura på tirsdag.

Anders Madsen

Hvis du vil vide mere om firmaet, så ring til Anders. (red.)