Lokalnytten

Troelstrup - Gammelstrup - Tønning -Træden

ÅRGANG 15 - SEPTEMBER - 2007

     
 

Sportsfest 2007

Så var vi der igen. Delte fælles morgenbord, så på alle de glade børn, der spillede fodbold, grinte af landsbydysterne, nød det sprøde flæskesvær og hinandens selskab.
7 spændene fodboldkampe blev afviklet fra de mindste børnehavebørn til de store teenagere. Gæsterne kom fra Nim, Østbirk, Gedved og Klovborg og gav de lokale helte nogle vældige dyste. Facit efter sidste fodboldkamp var 4 lokale sejre og 3 nederlag.
Mens kampene blev afviklet, løb forældre og børn om kap på langs af stadion. Helle og Henning havde organiseret og noterede flittigt tider ned. Senere på aftenen blev dagens hurtigste løbere afsløret, mens andres dårlige form og begyndende tidlig alderdom viste sig helt af sig selv.
Som noget nyt havde børnene også chancen for at konkurrere mod hinanden i en landsbydyst. I en straffesparkskonkurrence skulle 5 børn fra hver landsby forsøge at score mod en hemmelig målmand. Det viste sig at være den nye skoleleder Thomas, der bestemt ikke lod målene gå ind med vilje. Men da alle straffesparkene var sparket havde Troelstrup børnene scoret 3 gange og stod som vindere. Mon ikke børnelandsbydysten er kommet for at blive.
De voksnes landsbydyst blev en kamp på liv og død (næsten). Der skulle dystes i Kombibold, en kombination af håndbold og fodbold. Holdene var udklædte som sædvanlig. Troelstrup som en kopi af Team Easy On, de havde nok også klaret sig bedre, hvis der skulle konkurreres i cykling. Tønning entrede banen som snemænd, desværre virkede holdet lidt fastfrosne på banen. Så var der Gammelstrup, udklædte som sig selv (måske skal der være nogle flere seniortilbud i foreningen), de medbragte oven i købet deres stokke på banen! Det viste sig da også, at de kun havde kondi til en kamp.
Vinder for 2. År i træk blev Træden, der i år havde klædt sig ud som kriminalteknikere fra politiets drabsafdeling (tror jeg nok). De havde inviteret skoleleder Thomas med på holdet, hvorpå de andre hold lod Trædenholdet vinde. Efter finalen blev der talt meget om, at disciplinen næste år skulle være en, der ikke kunne vindes på rå fysisk styrke. Skak blev nævnt. Men det var et stolt Trædenhold, der atter kunne hæve det fantastiske trofæ, og dermed have håneretten det næste år.
Pølserne, tykke som tynde, var godt stegte. Hoppeborgene flittigt benyttet. 3 fine telte stod på rad og række (de kan for resten lejes hos idrætsforeningen). Pattegris i top (heja Lund og Bjerre). Fantastisk mad fra køkkenet. Pengene lå løst i lommerne. Og mange andre ting kunne nævnes fra denne dejlige dag.
Dog til sidst skal alle, der gav en hånd med før, under og efter festen have en stor tak for hjælpen. Uden alle disse hjælpende hænder var der vist ingen sportsfest, tror jeg, jeg skal hilse fra bestyrelsen og sige. Vi giver lige os selv et klap på ryggen også.

Glæder os til at se jer alle til næste år igen.

Hans Jørgen Buur